dissabte, 6 de maig del 2017

Escola d'estiu 1992 - 1

Associació de mestres Rosa inSensata
Escola d´Estiu 1992.

Curs 3.2.1/7.

I N T R O D U C C I Ó

     Tots sabem que els que ens dediquem a la bella i bonica professió de l'ensenyament, més d'hora o més tard, acabarem grillats. Els reptes als quals en enfrontem cada cop són més complicats, i espereu-vos, que encara no han inventat el SAGA ni les competències bàsiques.

     Ja el gran Plató tenia dificultats per co­brar el rebut del mes als nois de les bones famílies atenen­ques que anaven a la seva famosa Acadèmia. A més, li deixaven el terra perdut de pipes. Aquests fets provocaven al gran filòsof èpoques de desànim, durant les quals es retirava a una illa a buscar el per què de les coses, i sobre tot per què no trobes les coses quan més les busques.

     Sabem per documents trobats al Real Archivo de Indias
que en el segle XI, el claustre de professors de la Escuela de Tra­dustores de Toledo va decidir sortir al camp a les tardes del mes de juny amb els alumnes de segon curs de l'especialitat Àrab-Jueu, ja que Alfons X el Savi, tan savi, no els va con­cedir l´horari intensiu durant l'esmentat mes. En posteriors estudis s'ha descobert que el tutor de Tercer curs de l'es­pecialitat Grec-Llatí va suspendre el viatge de final de curs a Mallorca, ja que un alumne desvergonyit va engan­xar-li una pega­tina al cul. El tutor es va emprenyar com una mona i va sus­pendre la rifa de la Bíblia Políglota Poli­croma­da, que es feia per re­captar ca­lers pel viatge. 

     En èpoques més recents, coneixem el cas de la mestra de l'escola de Barbiana, la de la carta, que un dia va marxar de colònies amb els de vuitè, se li van escapar a la discoteca a la nit i després la feina que va tenir per netejar les vomiteres a la casa de colònies, ja que als nens els hi van donar cuba­tes de garrafa. Va tenir un merder de ca l'ampla amb l'enca­rregada de la casa de colònies, una gorda repulsiva que recor­dava Ignatius F. Reilly. I per acabar-ho 
d'adobar, es va discutir amb la presidenta de l'APA, el fill de la qual va agafar una intoxicació etílica (una merda com un piano) que li va durar tres dies. A més, li va arribar una carta d'aquestes de no trencar la cadena, amb una pela de Franco enganxada amb un celo, però la dona ja anava prou atabalada, no va fer les còpies ni les va enviar, i als dos dies se li va presentar l'inspector a la classe i la va empurar per no tenir la pro­gramació feta.

     Per evitar que a nosaltres ens passi tot això, el curs 3.2.1/7 de l'Escola d´Estiu d'en­guany us proposa un se­guit d'accions i fets dirigits a poten­ciar les qualitats huma­nes i millorar el clima de convivència dins dels claus­tres. Llegiu el programa. Feu-ne fotocòpies i envieu-les als vostres claus­tres amiguets. I veniu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada